De la revoluție până în prezent PSD-ul a dominat, de cele mai multe ori, scena politică de la noi. El continuă să o facă și în prezent și există posibilitatea ca și pe viitor să aibă un rol deloc neglijabil în ceea ce privește viitorul acestei țări. Cu toate că opoziția a reușit de câteva ori să învingă acest partid, per ansamblu, PSD-ul s-a aflat de cele mai multe ori la guvernare și nu în opoziție. Pe ce anume se sprijină acest partid?

Fără urmă de îndoială, PSD-ul este susținut de un electorat destul de numeros, electorat de toate vârstele și din toate categoriile sociale… Care sunt caracteristicile acestui electorat? Ce anume îl determină pe acei oameni să rămână fideli unui astfel de partid?

Indiscutabil există anumite grupuri sociale și anumite grupuri de vârstă ce votează cu predilecție acest partid. Astfel mulți dintre pensionari, bugetari de toate vârstele, asistați social cât și oportuniști de toate felurile votează cu PSD-ul. Haideți să analizăm puțin acest bazin electoral.

Pensionarii sunt una dintre principalele grupe ce susțin un partid de genul PSD-ului. Este important să înțelegem de ce anume o fac. Mulți dintre ei au fost bugetari lucrând toată viața la firme de stat, pe când alții au lucrat atât la stat cât și la privat. Ei s-au format însă într-un regim totalitar. Au înțeles că statul este cel ce dă precum tot statul poate fi și cel ce ia, că ei sunt la mila sau bunăvoința statului. Ei nu văd statul că ar trebui să slujească individul, ci le este foarte clar, implicit, că individual trebuie să servească statului.

Pentru tot articolul dati click aici.

Reclame